Sil-Töreboda 4-0

19 AUG 2016 07:56
Det blev en komfortabel hemmaseger mot Töreboda på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter att Måns, Edgar x2 samt Peter Stjärna stänkt dit fina strutar.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2016 08:39

Laget som kom till spel såg ut enl. följande:

Käll Jasse Jesper Lind
Momo Koffe Ankan Albin
Edgar Måns

Lundgren
Stjerna
Gindemo

Vi börjar matchen bra, lyckas skapa tryck från start och redan efter 10 minuter har vi haft 3 jättelägen att göra 1-0.
Jesper har har 2 kanonlägen på hörna där han först nickar utanför från väldigt nära håll och sedan med ett skott vid stolproten som målvakten gör en jätteräddning på.
Även Jasse bränner en nick från nära håll, även detta efter en hörna.

Efter kvarten spelad så är det som att vi slår av lite på farten och tror att detta ska gå lätt.. Töreboda kan flytta upp sina positioner och även fast det inte skapar någon nämnvärd chans så är bollen allt som oftast på våran planhalva. Vi är långt ifrån våra motståndare och de tillåts rulla boll förvånansvärt enkelt utan att vi kan störa.
När vi väl lyckas få tag i bollen gör vi det svårt och trångt, istället för att lyfta blicken och se den stora oceanen av yta som Töreboda bjuder på på andra sidan plan, så väljer vi att ha på oss tunnelseendet och spela tillbaka bollen i samma yta.
Detta resulterar i korta anfall och vi får börja försvara oss igen.

En uppryckning sker dock sista 10 och det är då våra 2 mål kommer.

1-0 kommer efter hörna där först Albin gjort ett hästjobb på kanten för att få den.
En flack hörna kommer in mot första där Måns smygit sig fram och snyggt skarvar in bollen i bortre!

2-0 kommer av bara farten när vi lyckas bibehålla trycket efter hörna genom bollvinst av backlinjen. De hittar Koffe i mitten som snyggt vänder bort sin gubbe och kan friställa Edgar med ett smörpass. Edgar gör inget misstag och vi kan gå till paus med en betryggande 2-0ledning.

I paus pratar vi dels om att närheten till våra motståndare måste bli bättre, dels att vända spelet när vi har bollen då Töreboda trycker över sit lag väldigt.

I andra halvlek har vi koll på det mesta som händer och sker.
Vi lyckas etablera passningsspel så vi får vila lite med bollen vilket är skönt, skapar även några chanser utan att chansa bakåt.

3-0 skulle också komma, ytterligare en gång genom Edgar, och frågan är om inte detta var hans snyggaste för säsongen?
Han får en boll på mittplan, 4 korvköp av Törebodas backlinje senare är han framme vid straffområdet och bombar upp bollen i nättaket bakom en chanslös målvakt. DELIKAT.

4-0 kommer precis i slutet efter ett mönsteranfall som inbytte Gino drar igång på högerkanten, hittar en skärande boll igenom Törebodas mittfält och backlinje till en djupledslöpande Koffe som släpper bollen snett inåt bakåt där Alec möter på ett och målvakten tvingas till en kanonräddning, förgäves dock eftersom Stjerna tar hand om returen och lägger in 4-0 i nättaket.

Strax därefter blåser domaren av och segersången fick än en gång ljuda över hofet.

Bra start, dålig mitt i första halvlek och sedan full kontroll.
4 riktigt fina mål. Trots tillbakatryckta i mitten av första släpper vi knappt en målchans på hela matchen förutom i slutet då Lingman får göra en fin frilägesräddning.
Extra plus går idag till Edgar och Koffe.
Video från matchen hittar ni HÄR och HÄR.

Nästa match är på fredag då vi möter röd/vita Valtorp, från Valtorp, I VALTORP.
Rysare...