Norra Fågelås - Sil 2-1

19 SEP 2016 13:07
Det blev en tung förlust borta mot Fågelås efter en blek insats där vi ändå borde fått med oss något poäng. Målet gjorde Albin Å.
  • Skapad: 19 SEP 2016 13:07

Momo Jasse Jesper Lind
Jusovic Koffe Ankan Måns
Viktor S Edgar

Käll
Albin Å
Gino
Kazim
René

Första halvlek börjar vi väldigt lamt. Fågelås, som har mycket att spela för, är mycket hetare och genom deras långa spel där de vinner på första, andra och tredjebollar kan de trycka tillbaka oss från start.
Vi har dock matchens första heta målchans då Edgar hittar in till Jusovic som bara ska raka in bollen i öppet mål men får dessvärre inte träff på bollen.

1-0 kommer ca kvarten in i matchen där vi lyckas få undan förstasituationen som skapas genom ett långt inkasst, inlägget som kommer sen är det dock 3 st Fågelåsspelare som är först på och deras spelare kan enkelt nickskarva in 1-0 bakom ett passivt försvar..

Vi skulle dock lyckas kvittera, efter en hörna studsar bollen ut till Albin som snyggt drar in 1-1 på halvvolley vid bortre stolpen.

Paus 1-1, vi pratar om att vi måste hålla bolltempo, att det finns mängder med yta på deras kanter då de spelar 4-3-3 samt att vi måste gå dit tuffare i duellspelet.

Andra halvlek startar likt den första, långa bollar från Fågelås medans vårat bolltempo är alldeles för lågt för att skapa chanser.

Efter 10 minuter börjar vi dock hota mer. Albin, som kommit in då Edgar tyvärr drog baksidan tidigt i första, vinner allt mer bollar på mitten och vi kan etablera spel på rätt sida planhalva.
Nu börjar vi även skapa chanser.
Nämnda Albin har 2 bra lägen där han först vänder bort backen snyggt, tyvärr halkar han till lite i skottögonblicket och bollen går rakt på målvakten. Andra är ett bra skott som precis smiter över kryssribban.
Käll har även ett bra nickläge som även det går rakt på målvakten.

Det känns som vi börjar ta över matchen mer och mer och det gyllene läget att ta ledningen skulle komma.
Nyligen inbytte René kombinerar sig fram med Viktor S och skapar ett rent friläge mitt framför mål, avslutet är dock alldeles för svagt och målvakten kan rädda.

I detta skede har Fågelås inte mycket att säga till om och därför kommer deras ledningsmål mycket ologiskt. Det gör inte saken bättre att det är ett riktigt skitmål.

Deras målvakt får tag i bollen och slår en utspark som vi misstajmar helt och den rinner hela vägen ner till deras forward som snyggt kan vända upp och hitta sin medspelare på bortre som enkelt kan sätta pannan till och göra 2-1 med ca kvarten kvar.

Det övertag vi haft blev som bortblåst efter målet och vi orkade knappt skapa en målchans efter det.

Loj match från vår sida där vi verkligen inte kommer upp i nivå.
Vi har en bra period i andra halvlek och borde då tagit ledningen, istället får vi ett skitmål emot oss och viker dessvärre ner oss fullständigt.
Behövs en ordentlig höjning inställniongsmässigt om vi ska ta 3 poäng nästa söndag då Vinninga gästar oss.