Valtorp-Sil 2-1

26 AUG 2016 23:02
På fredagskvällen begav vi oss till Valtorp för match mot röd/vita Valtorp. Valtorp, som kommer ifrån Valtorp och spela sina hemmamatcher just i Valtorp gick av matchen som segrare med 2-1 efter en match med två olika ansikten.
  • Skapad: 26 AUG 2016 23:02

Käll Jasse Jesper Lind
Momo Koffe Ankan Albin
Måns Edgar

Gino
Viktor S
Mackan

De första 15 minuterna är det sämsta undertecknad har sett i Sils IFs historia.
Ingenting stämde, passningar, tajming, inställning. Allt var som bortblåst.
Valtorp satte hög press och med viss hjälp av vinden, mest hjälp från oss, så kunde de trycka tillbaka oss från minut 1.
Efter 7 minuter står 2-0 på tavlan efter att deras kapten fått gått upp och nicka in en frispark helt själv i straffområdet och efter att deras anfallare vänt bort hela försvaret och dundrat upp bollen i krysset.
Senare delen av halvleken jämnas spelet ut något, inte på grund utav att vi gör det bättre, snarare att Valtorp drar ner på tempot.
Det enda vi skapar i första halvlek är några frisparkar varav en nästan resulterar när Momo är någon cm från att få en tå på en bra slagen frispark från Jasse.

Paus 2-0, fullständigt rättvist.
Vi väljer att göra två byten i paus för att försöka få liv i händelserna.

Detta lyckas också, nu är det vår tur att ha medvind i ryggen och comebackande Viktor Synnerdahl (fd. Svensson) som kommit in i paus gör många saker rätt från början.
Nu är det vi som har det mesta av spelet och lyckas trycka tillbaka Valtorp som är märkbart trötta efter sin "idiotpress" i första. De är dock giftiga i omställningar och hade de varit lite kyligare i sina löpningar så hade de nog kunnat springa sig till något friläge.. Lingman gör även en idioträddning på ett inspel snett inåt bakåt som håller oss kvar i matchen.
Vi skapar många nästanlägen, gång på gång är vi framme och hotar utan att riktigt få någon 100%ig chans.
2-1 skulle dock komma med ca 20 kvar.
En lång, svepande boll, hittar fram till Koffe som snyggt bröstar med sig bollen och distinkt sätter bollen i nät på halvvolley (MED VÄNSTERN) bakom Valtorps målvakt. I detta skede känns det som vi har bra kontroll på de som händer ute på plan och känslan är att vi  åtminstone ska få in en kvittering. Valtorp slår bara ifrån sig nu och vi kan gång på gång bita oss fast på offensiv planhalva.
Vi har dock fruktansvärt svårt att skapa klara lägen, allt som oftast tar vi ett felbeslut sista tredjedelen och chansen rinner ut i intet.
Vi går även ner på en 3-backslinje i slutet för att försöka vaska fram något men tyvärr är vi alldeles för oheta dagen till ära.
När domaren sätter pipan i munnen kan vi konstatera att det bästa laget för dagen vann.

Fruktansvärd första halvlek, de första 15 minuterna hoppas jag inte vi får se skymten av mer i år. I andra försöker vi i alla fall göra något för att de ska bli match igen och lyckas också med detta. Det känns dock som vi inte riktigt är där och skulle man få se statistik på vunna andra/tredjebollar så hade vi nog blivit mörkrädda. Tycker Valtorp vinner välförtjänt även om de går på knäna i slutet.
Bara bryta ihop och åka hem, nästa match är torsdag hemma mot Väring 18:15.
Hoppas vi kan bjuda på mera show då.

Tel 0703511935