Tung premiärförlust

25 APR 2016 07:14
Vi gjorde som vanligt när vi gästar Timmersdala IP och Tymer. Vi bröt ihop och åkte hem. Slutresultatet blev tillslut 4-1 där William Pjanic gjorde vårat mål.
  • Skapad: 25 APR 2016 07:14

Första halvlek börjar lika nervöst som man kan tänka sig om en seriepremiär.

Båda lagen kände på varandra och chanserna uteblev.

Det märks dock från start att vi inte riktigt är närvarande, framförallt i duellspelet där både första och andraboll ständigt går till Tymer.

Det är dock vi som skapar matchen första målchans när Edgar bryter sig loss och spelar bollen snett inåt bakåt till Albin som bara ska sätta foten på bollen in i ett öppet mål. En taktisk tuva mitt i målområdet spelade dock käre Albin ett spratt och bollen smet retligt över foten..

Det känns som vi börjar hitta in i matchen och därför kommer deras mål mycket ologiskt. Tymer skapar egentligen ingenting i första halvlek. Dock räcker det med ett inkast och skarv samt att vi inte riktigt är på tårna för att deras skickliga anfallare ska skapa sig ett friläge, en tåfis efter detta och vi går till vila med ett 1-0 underläge. Vi skapar dock ytterliggare lägen i slutet av första, bla. Momo som har en ribbträff och Stivie som har två jättelägen på bollar som dimper ner i straffområdet. Vi är dock inte tillräckligt heta framför boxarna..

Andra halvlek bestämmer vi oss för att inte lämna Timmersdala utan 3 pinnar.

Vi går ut med inställningen att köra över dem vilket lyckas, offensivt i alla fall.

Vi skapar målchans efter målchans och trycker tillbaka våra motståndare. Inbytte Pjanic får frittläge från straffpunkt men skjuter bollen över, Krille har två drömlägen på bortre utan att heller få till avlsutet. Dock kontrar Tymer livsfarligt flera gånger och är bla. en stolpträff ifrån att stänga matchen. Vi har även tur med tuvan som Albin grämde sig över i första halvlek då deras anfallare gör in princip samma sak.

Utdelning kommer dock för oss. Jaco slår en svepande frispark några meter in på offensiv planhalva, vi lyckas för en gångs skull vinna duellen i straffområdet och tillslut letar sig bollen fram till Pjanic som kan stöta in bollen från nära håll.

Just då känns det verkligen som vi ska ta matchen, Tymers backlinje går på knäna medans vi fortfarande känns fräscha.

En feldömd hörna senare och psykologin har svängt igen.

En långboll kommer mot Lingman som går upp och plockar bollen samtidigt som deras anfallare, efter att ha kört över Jasmin för att komma fram, hoppar upp och solklart foular Lingman som helt tydligt har bollen. Anfallet slutar med en hörna där vi låter bollen gå nästintill på backen innan deras anfallare möter bollen på straffpunkt, bedrövligt försvarsspel.

I anfallet efter går Edgar av efter smäll och vi väljer att gå upp på trebackslinje med ca kvarten kvar för att lyckas forcera fram en vinst.

Vi skapar ytterliggare lägen att kvittera med skärpan är inte med idag, istället gör Tymer, som fått ny energi, 3-1 efter ett drömskott från 25. Bara att gratulera.

De hinner även med 4-1 i slutet.

Egentligen gör vi inte en så dålig match och resultatet är ganska missvisande.

Sett till målchanser så ska vi åtminstone ha med oss poäng men då fotboll handlar om att göra mål så är vi dessvärre inte förtjänta av det idag.

Vi är alldeles för slappa, både i egen men framförallt i deras box.

Det var en gång en gammal tränare som sa till oss att vi såg nöjda ut när vi kom fram till avslut. Jag börjar så smått förstå vad denna menade.

Medans Tymer skapar ett läge i första havlek och gör mål på dessa hinner vi bränna åtminstone 2-3 hundraprocentiga chanser. Det håller inte borte i Timmersdala.

Vi får slipa på effektiviteten i veckan så får Ekedalen känna på detta på fredag 18:30 nere på hofet :)

Vi ses då!