Sil-Lundsbrunn 2-2

11 AUG 2016 09:51
På måndagskvällen var det dags för höstpremiär mot ingen mindre än derbyrivalen Lundsbrunn. Efter en jämn tillställning slutade tillslut matchen 2-2 efter att Edgar och Jesper gjort våra mål.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2016 10:39

Följande lag kom till spel denna afton:

Jesper, Jasse, Lind

Långberg, Krille, Ankan, Oscar H, Albin Å

Edgar, Måns

Emil K

Thun

Anton A

På grund av bortresta (vi får kolla upp så de verkligen är godkända) samt skador och sjukdomar så fick vi göra lite ändringar, både ur spelarsynpunkt och spelsystem.

Efter att vi vunnit slantsinglingen och begärt spela första halvlek i den stormande medvinden var tanken att vi skulle pressa tillbaka Lundsbrunn från start.

Så blev inte riktigt fallet, är det något lag som inte störs av motvindsspel är det definitivt Lundsbrunn. Den annars så välsynte "långe rake" är inget Lundsbrunn anammar. Med fint kortpassningsspel är det Lundsbrunn som skapar de första riktiga målchanserna i matchen. Skotten är dock antingen rakt på Lingman eller långt ut på B-plan (trots motvind).

Efter 20 minuter lyckas vi komma upp lite i banan och få lite tryck i form av frisparkar och hörnor. Dessa slås med precision och det blir farligt var och varannan gång.

Det ska dock dröja tills den 40:e minuten innan vi får utdelning. Ett kort inspel från kant hamnar hos Edgar som har löpt till sig en yta mellan deras mittfält och backlinje. Han vänder upp, skottfintar en back och sedan vräker upp bollen i bortre kryss, klassmål!

Vi går till paus med bra känsla då vi har haft mer och mer att säga till om hur längre matchen har gått.

I paus pratar vi framförallt om passningsspelet som under långa stunder varit alldeles för dåligt samt om att använda vår fart, framförallt på kanterna, och inte vänta in våra motståndare.

I andra halvlek så får vi, otroligt nog, vinden emot oss.

Då vi inte sliter på gräsmattan riktigt lika mycket som Lundsbrunn gör med passningsspelet så får vi lite problem i vinden och Lundsbrunn kan trycka tillbaka oss något, dock utan att skapa några större chanser.

1-1 skulle dock komma genom hörna. Då vi är i snitt 15 cm längre än Lundsbrunn så får det ses som ett väldigt misslyckande. En ganska flack boll letar sig fram till deras Falk vid första stolpen som enkelt kan styra in bollen i mål. Alldeles för passivt agerat av oss.

Lundsbrunn får vatten på sin kvarn och skapar ännu mer tryck på oss.
Tommie Björk har ett friläge som Lingman kommer ut och parera snyggt och Tsegay har en frispark i överliggaren.

1-2 känns därför ganska logiskt när det kommer i 75:e. Felet är hur det kommer. Ett inspel snett inåt bakåt där deras spelare får stå fri i timmar utan att någon ens är i närheten. Han hinner ta emot, sikta och enkelt placera in bollen till vänster om Lingman, horribelt försvarsspel.

Efter målet reser vi dock oss direkt. Ett par minuter senare får vi en frispark på offensiv planhalva där Jesper kan trycka in bollen efter lite flipperspel i straffområdet, skönt!

Efter detta så dröjer det fram till sista minuten innan något mer farligt händer.

Vi får ytterliggare en frispark som vi lyfter in. Bollen är perfekt slagen mot Ankan som skarvar ner bollen till en helt fristående Jesper i straffområdet. Tyvärr förstår nog han inte hur själv han var och försöker med något form av konstnummer som inte faller så väl ut.

Den,för dagen, UTMÄRKTE domaren Peter Jäger blåser av och matchen slutar 2-2.

Klart godkänd match där vi kämpar och krigar från minut 1 till domaren blåser.
Vårt nya spelsystem fungerade väldigt bra defensivt och vi tillåter Lundsbrunn enbart komma till chanser genom skott utifrån som Lingman inte har några problem med.
Offensivt finns det dock mer att kräva, framförallt passningsspelet där vi gång efter annan slarvar oerhört. Dock väldigt starkt att komma tillbaka efter tappad ledning och kriga till sig en pinne!
Vill även ge en extra ros till Oscar Hansson som ställde upp då det fattades folk!
Höjdpunkter från matchen kan du se på: http://www.skaraborgslanstidning.se/article/tv-delad-pott-pa-silbohof/

Härnäst väntar Hangelösa på fredag, vi syns då