Sil - Hangelösa 0-2

12 MAJ 2016 06:58
På onsdagskvällen tog vi emot Hangelösa i ett hett derby. Efter en jämn kamp är det tillslut Hangelösa som drar det längsta strået och vinner matchen med 2-0.
  • Skapad: 12 MAJ 2016 06:58

Kazim Jasse Callsn V.Lind

Albin Krille Stivie Edgar

Jonte

Blars

Wille

Långberg

Solskenet strålade och så gjorde även vi första 30. Vi vinner både första, andra och tredjeboll och får ett bra tryck på gästerna. De hära nästanlägena avlöser varandra men tyvärr är vi fortfarande alldeles för tama i avslutslägen.

Bla. har Albin Å 2 fina lägen precis i början av matchen att lossa bössan precis utanför straffområdet, istället väljer han att försöka sticka in bollen till Jonte vilket, i efterhand, var ett felbeslut på den bedrövliga planen som vi dessvärre har nere på hofet. VART ÄR DU NIKLAS??

Krille har även en bra chans när han, efter en snygg nernick av Jonte (?) efter Kazims fina inlägg, kommer fri mot målvakt. En jättebrytning av deras försvarare som hinner ikapp Krille fäller oss tyvärr där.

Efter 30 så kommer Hangelösa, som dessförinnan sett väldigt tama ut, upp lite i banan och med långa bollar från mittabackar sätter de tryck på vår backlinje.

Tyvärr slarvar vi lite i tillbakajobbet på mitten vilket gör att de kan få fast bollen via andrabollsvinster och på så sätt skapa lite tryck. När vi väl får tag i boll har vi svävat iväg lite med off.mittfält och forward vilket gör att vi inte har så många uppspelsalternativ vilket i sin tur leder till att Hangelösa får börja om på nytt igen.

De får någon frispark som studsar lurigt framför Lingman men i övrigt har vi väldigt bra koll på dem.

Vi går till paus med 0-0 där jag tycker vi leder på poäng.

Jävla synd att det inte spelar någon som helst roll bara..

Vi pratar om att fortsätta jobba precis som vi har gjort. Vi gör några småjusteringar på mittfältet så att de lättare ska kunna hjälpa våran backlinje med andrabollarna samt lite utgångsposition på Jonte så han jobbar mera centralt som ensam forward.

Andra halvlek startar vi också piggt. Jonte har 2 fina skott utifrån, ett tätt utanför och ett som studsar precis framför målvakten som är ytterstnära att släppa den under sig. Han får dock ett litet finger på den vilket gör att den precis slinker utanför stolpen.

Efter 10-15 mattas vi, likt första, av lite och det blir numera ett ställningskrig.

Hangelösa fortsätter med sitt enkla, långa, raka spel men Jasse och Callsn är idag precis så bra som de kan och ska vara. Vi tillåter inte Hangelösa komma till någon spelchans, bortsett från Lingmans halvfrilägesräddning i slutet, och det får vi se som väldigt positivt mot seriens förmodligen bästa offensiva lag.

De är dock farliga på fasta. Framförallt deras frisparkar som Goran slår med nästintill vidrig precision. Han sätter idag 3 av 3 frisparkar på mål som studsar precis innan Lingman. Så som planen ser ut är det nästan omöjligt att greppa den och det uppstår situationer på alla 3. Farligast är i mitten av andra där Callsn kommer som räddaren i nöden (se klipp längst ner).

I övrigt står matchen och väger, det kan egentligen sluta hur som helst.

Det är väl dock det klassiska som sker att ett lag med medvind får med sig 3 poäng i denna match. Genom ett långt inkast i 81:e som skarvas in mot mål lyckas tillslut Goran trycka in bollen med en halvbicicleta. (se även de klippet längst ner). Tyvärr är vi fortfarande ALLDELES för passiva i de båda straffområdena. Vi har släppt in mål på fasta situationer i alla våra matcher och det håller tyvärr inte.

Vi försöker med en sista kraftansträngning att trycka upp Callsn och Ankan och skicka långt, dock är vi i ärlighetens namn aldrig riktigt nära.

2-0 kommer med 30 sekunder kvar då domeren  kommit på en ny regel, nämligen avvaktande straff. Jasse drar deras forward i tröjan som fortsätter spela och får ett friläge på Lingman som han missar. Det var dock inte tillräckligt tyckte domaren som blåser straff som Linde enkelt kan rulla in.

Vi har verkligen inget flyt just nu. Jag tycker vi är lika bra som Hangelösa idag, vilket vi även var mot Lundsbrunn, men det vill sig helt enkelt inte riktigt.

Vi har detaljer, framförallt i båda boxarna, som vi behöver förbättra.

I övrigt gör vi dock en bra match. Defensiven är idag klockren och vi kämpar och sliter ända tills domaren sätter pipan i munnen. Med samma insatts som vi gör idag är jag inte ett dugg orolig på att poängen kommer trilla in.

En extra lite ros går idag till vår kapten Jasse som tog bort allt som kom i sin väg.

Vill ni se klipp från matchen så kika in HÄR.

Nästa match för a-laget på måndag då vi gästar Töreboda. Innan dess ska b-laget ta sig an Götene på fredag, 18:30 på hofet.