Sil - Ekedalen 0-1

30 APR 2016 09:01
Tung förlust i hemmapremiären mot Ekedalens SK. Matchen slutar tillslut 1-0 där vi inte riktigt kommer upp i nivå i andra halvlek.
  • Skapad: 30 APR 2016 09:01

Följande lag ställdes på benen:

V.Lind Jasse Callsn Momo

Stivie Krille

Långberg Edgar Albin

Jonte

Stjerna

Wille

Anton A

Käll

Innan match säger vi att vi ska gå ut från start och ta tag i taktpinnen vilket är precis det vi gör.

Våra passningar sitter på fot och vi lyckas med våra uppspel,tillbakasläpp, vändningar. Längs med flonka kommer både Lind och framförallt Momo farande och inläggen viner längs Ekedalens straffområde.

Det stannar dock allt som oftast där. Vi skapar massor med "nästanlägen" utan att, det börjar bli lite av en ful vana nu, inte ha killerinstinkten i boxen.

Vi fortsätter dominera långt in på halvleken, Ekedalen stoppar vi allt som oftast direkt i uppspelsfas, lyckas de någon gång med ett uppsepl tar Lingman lätt hand om dessa förlupna bollar.

Sedan händer det oförklariga. Istället för att spela vårat vägvinnande passningspel börjar pastejerna vina över hofet. Vi blir långa i laget och andrabollarna, som vi sopade rent första 30, känns vi mil ifrån. När vi väl vinner boll så väljer vi den långe rake (och allt som oftast missplacerande) bollen vilket gör att vi aldrig riktigt får vila.

Ekedalen spelar även de ett långt djupledsspel och när inte lagdelarna hänger ihop får de allt fler ytor att skapa på.

Målchanserna uteblir dock, så när som på ett inspel snett inåt bakåt där Lingman gör en jätteparad med sina 52:er.

Vi går till paus med 0-0.

I halvlek snackar vi om att vi måste hitta tillbaka till första halvtimmen där vi knappt låter Ekedalen få röra bollen, samt att inte skicka den långe avgörande hela tiden när vi vinner boll utan istället få ha bollen inom laget och kunna andas lite.

Första 10 i andra ser lovande ut. Vi lyckas bryta ett flertal uppspel och kommer rättvända mot deras backlinje. Även denna halvlek är dock skärpan sista tredjedelen allt annat än tillfredställande. Vi skapar någon frispark och hörna som det blir lite situationer av men annars har vi fruktansvärt svårt att hitta målchanser..

Efter 10 äter sig Ekedalen in igen och nu böljar det fram och tillbaka utan någon riktig struktur. Ekedalen vaskar fram några halvchanser men där står en mycket stabil Lingman som genom rätt placeringar hela tiden kan avärja utan större bekymmer!

I detta skedet av matchen känns det som en typisk 0-0 match, detta ville dock Ekedalen ändra på och i den 75:e kommer 1-0. Deras spelare får bollen långt ut i den vänstra delen av straffområdet, drar till på vinst och förlust och via en turlig touch på Stjerna går bollen i en lång båge över Lingman och seglar in i bortre.

Oerhört tungt.

Sista 15 försöker vi skapa tryck, de hafsiga, dåliga långbollarna hänger dock fortfarande kvar vilket gör att vi knappt skapar tillstymmelse till målchans.

De vi skapar är 2 fasta där först Pjanic får ett jätteläge på straffpunkt men förstår nog inte riktigt själv hur ren han är och stressar iväg ett volleyavslut utanför.

Det andra är precis i slutminuten då Callsn är någon centimeter ifrån att hinna före målvakten efter att vi vunnit förstaduellen och bollen dimpit ner i straffområdet.

Domarn blåser av och vi får inse att vår andra raka förlust är ett faktum.

Första 30 spelar vi jättebra och precis enligt de riktlinjer som vi dragit fram. Lite hungrigare i box och vi kunde ha avgjort matchen redan där.

Vad det är som gör att vi helt plötsligt går ifrån det spelet och börjar skicka långt sista 60 är något vi verkligen får försöka komma till botten med.

Extgra plus går idag till Krille som slet hela matchen, första 30 var det även han som visade vägen med det korta, enkla, spelet som är så värdefullt för att våra bolltrollare sedan ska kunna få tid på sig att sköjja.

Även Lingman i målet är värd ett då han inte gör ett fel på hela matchen, lugnet själv i andra och en kanonparad i första. Även kul och se att hans insparks/utsparksträning med vår egenutnämnda tillslagsexpert har gett resultat. Inte en boll över sidlinjen denna dag!!

Härnäst väntar helsvarta Corner för U-laget på söndag. A-laget spelar inte förrens nästa söndag då vi gästar Sörbovallen och Lundsbrunn för ett gött derby.

Vi hoppas på bättre resultat den gången.