Lundsbrunn - Sil 4-3

08 MAJ 2016 21:05
Under söndagseftermiddagen åkte vi på strykt för tredje gången i rad då vi gästade Sörbovallen för ett hett derby mot Lundsbrunn. 4-3 slutade matchen efter att Jonte, Albin och Måns nätat för oss.
  • Skapad: 08 MAJ 2016 21:05

Kazim Jasse Jesper V.Lind

Edgar Krille Stivie Momo

Jusovic Jonte

Måns

Wille

Albin

Matchen börjar ganska jämnt, båda lagen känner på varandra utan att skapa några vidare målchanser. Vi sätter vår press bra och lyckas erövra boll, dock utan att skapa något riktigt farligt.

Första läget i matchen får Lundsbrunn när de får en straff efter att Kazim hamnat fel nere i hörnet på straffområdet och olyckligt fäller deras spelare. Solklar straff och Fanus i Lundsbrunn gör inget misstag, 1-0 efter 12 min.

Matchen fortsätter att vara väldigt jämn. Båda lagen försöker spela fotboll och stundtals är det faktiskt en riktigt bra division 5 match.

Vi lyckas också kvittera i den 21:e minuten då vi genom aggresiv press lyckas vinna bollen på mittplan. Bollen går till Stivie som fint och enkelt hittar Momo i mitten som dragit sig in från sin högerytterposition. Momo i sin tur lägger en perfekt macka i djupet på Jonte som med en fin nedtagning blir ensam med målvakten och lyckas lägga in bollen i mål. Mycket fint spel.

Matchen går vidare och det skapas lite halvchanser här och där, både vi och Lundsbrunn har farliga fasta utan att det resulterar.

2-1 skulle dock komma efter slarv från våran sida där vi först har frispark på mittplan som vi pastejjar iväg rakt upp i mitten, Lundsbrunnspelaren får gå upp helt utan duell och kan snabbt sätta igång en kontring, en kontring som vi borde lyckats stoppa då vi genom bra hemspring blir 2 mot 1 på deras högerkant, ytterliggare ett taffligt duellspel senare är deras spelare förbi och kan slå ett inlägg där vi inte lyckas få bort bollen bättre än till en hörna.

Väl på hörnan går vi bort oss och i röran så kan deras spelare trycka in 2-1. Surt.

Vi jobbar dock på och precis i slutet av halvleken kommer Edgar loss på vänsterkanten och blir överkörd för andra gången av samma spelare. Hans andra gula och vi går till paus med ett 2-1underläge, dock med en man mer på banan.

I paus pratar vi om att vi ska hålla uppe passningstempo och låta Lundsbrunnsspelarna springa sig trötta nu när de är en man kort.

Detta får vi dock ej chansen att göra då Momo väljer att tjöta sig ut 5 minuter in i andra halvlek. Ruskigt onödigt.

Istället för att vi skulle bygga momentum får nu Lundsbrunn de psykologiska övertaget och tar över matchen. 3-1 kommer också i den 57:e minuten när deras mittfältare får drömträff från 30.

Vi gör några byten för att liva upp det hela.

Albin kommer in istället för Jusovic, Måns istället för Jonte och Wille istället för Edgar.

Vi börjar lyfta lite längre bollar på djupet vilket ger resultat. Lundsbrunn, som börjar bli rejält trötta, backar hem och vi börjar skapa tryck.

Detta ger också utdelning på Albin trycker in en frisparksretur från Stivie efter 65.

Nu börjar verkligen Lundsbrunn gå på knäna och vi fortsätter att pumpa på. Bla har vi ett jätteläge att kvittera då Jesper vinner en luftduell med deras målvakt men de lyckas rensa på måljinjen, i situationen efter är Albin centimeter från att nicka in bollen men oturen (eller oskärpan) grinar oss i ansiktet.

Kvitteringen skulle dock komma. Efter att Ankan skarvat ner bollen till Jesper som via ett motlägg får fram bollen till Måns som kan rulla in 3-3 i den 89:e. GÖTT.

Sedan händer det som inte får hända.

Lundsbrunn skickar in ett lågt inlägg mellan Lind och Jasse och där har deras forward letat sig fram och sätter snyggt pannan på bollen till 4-3, bara minuten efter vi kviterat.

Minuten efter det blåser domaren av och vi får inse att vår tredje raka förlust är ett faktum.

En bra och välspelad division5match där jag dock tycker vi minst är värda 1 poäng.

Vi är minst lika bra i som Lundsbrunn sett över 90 men det gäller som sagt att göra mål, Lundsbrunn var idag effektivare än oss.

Mycket starkt av oss att komma tillbaka från ett 3-1 underläge efter att vi fått våran utvisning. Detta får vi ta med oss tills på onsdag då Hangelösa väntar i ytterliggare ett hett derby.

Extra plus går idag till en felfri Viktor Lind samt inoppande Albin.

Hoppas vi syns 19:00, onsdag på Silbohof.

Tel 0703511935