Jula - Sil 0-0

11 SEP 2016 10:36
Efter en ganska tempofattig match där dock båda lagen hade mängder med chanser att avgöra slutade det tillslut 0-0 på Ullevads IP under lördagen.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2016 11:18

Då vi hade skador, sjukdomar, bortresningar och besök så var det ett litet skadeskjutet lag som ställdes på benen.

Kazim Jasse Jesper Lind
Jusovic Koffe Edgar Albin Å
Måns Emil Å

Gino
René

Innan match har vi pratat om att försöka hålla nere bollen då Jula är stora och starka och då vi för dagen har en medellängd på ca 1,53.
Detta lyckas vi också bra med under första 20 minuterna. Jula låter oss rulla och vi kan hitta igenom deras mittfält ett par gånger och starta anfall därifrån.
Vår press sitter också bra till en början och vi tvingar Jula att slå bort mycket pass, med lite skärpa så skulle vi även ha förvaltat dessa bollvinster bättre men då just skärpan inte riktigt infann sig idag så rann många lägen ut i sanden.
Efter 20 minuter får vi en hörna som Lind slår kort till Edgar.
Edgar gör sin första gubbe och kommer in i straffområdet där näste försvarare klumpigt sätter 2 armar i ryggen på Edgar som faller graciöst och domaren pekar på straffpunkten.
Tyvärr går målvakten åt rätt håll och räddar straffen från samme Eddie.
Nu händer det även något psykologiskt. Jula, som från början agerat ganska passivt, får lite luft under vingarna och lyfter upp spelet medans vi gör tvärtom.
De skapar även några lägen, bla gör Lingman en fin kryssräddning efter ett hårt skott utifrån.

Vi går till vila med 0-0. Vi pratar bla. om att hitta tillbaka till kortpassningsspelet första 20 samt hitta vändningar.

Andra halvlek så tar Jula tag i taktpinnen och trycker tillbaka oss, vi är dock livsfarliga på kontringar och matchen står verkligen och väger. Chans på chans avlöser varandra för båda lagen.
Albin har 2 jättelägen där han först placerar bollen ner till vänster men målvakten gör en jätteräddning, sedan en lobb över en felplacerad målvakt men som räddas på målinjen av en flygande försvarare.
Jesper har även ett skott i stolpen och Jusovic har några skott tätt utanför densamma.
Även Jula har många klara lägen utan att ha skärpa i avslutsläget.
Matchen slutar tillslut 0-0.

Bra första 20 där vi följer matchplan och försöker rulla boll.
Efter straffen känns det som vi tappar lite mentalt och orkar inte riktigt hålla uppe löpningarna som krävs för att spela bra kortpassningsspel.
Andra halvlek startar vi lite svagare och Jula kan trycka tillbaka oss, sista 25-30 är det dock jämt både i spel och målschanser. Överlag ganska rättvist med kryss.
Eftersom vi saknade många ordinarie spelare idag så tycker jag det är en klart godkänd insats, spelarna som kommer in gör det jättebra och alla kämpar och sliter i 90 minuter. Kul att Emil Åkesson får göra A-lagsdebut och visa att det finns bra kvalité att fylla på med underifrån!

Nästa match för A-laget är lördag den 17:e då vi ska hela vägen bort till Norra Fågelås.